Medische soft laser Acupunctuur

Sinds de tachtiger jaren wordt soft laser steeds meer gebruikt in de acupunctuur en pijnbestrijding. Het is een pijnloze behandeling, die goed toepasbaar is voor bepaalde aandoeningen zoals pijnindicaties, sportblessures, acupunctuurbehandelingen, hoofdpijn etc.

Men past acupunctuur lasermethode ook toe bij personen, die bang zijn voor naalden, en bij kinderen. Bij een behandeling volgens de laser methode wordt gebruik gemaakt van een medische softlaser, waarbij het licht een helende werking heeft en niet een vernietigende werking zoals de medische hardlasers, waarmee gesneden kan worden.

In onze praktijk wordt gewerkt met een medisch soft laser klasse 3b, met 4 verschillende applicatoren. Met behulp van deze lasers kan direct worden ingewerkt op pijnlijke gebieden, acupunctuurpunten, zwellingen, wonden, lokale aandoeningen etc. Op deze manier is een grote groep aandoeningen goed te behandelen. Vooral op sportletsels heeft de lasermethode een grote uitwerking. Cosmetisch is er ook veel mogelijk en zijn bijvoorbeeld beginnende rimpels te verhelpen.

Ons medisch soft laser is geheel veilig voor uw gezondheid en u zult geen enkel nadelig effect ondervinden bij de laserbehandeling. Mogelijk kan binnen 2 dagen de klacht verergeren om daarna te verminderen of geheel te verdwijnen. Dit is een natuurlijk reactie van uw lichaam waarbij het lichaam, geholpen door de laserenergie, de strijd aangaat met o.a. ziektekiemen. Heeft u vragen hierover, kunt u altijd contact opnemen met ons. Bij de laser methode hoort altijd een aanvullende methode via de 5 natuurgeneeskundige principes.